Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Διαγωνισμό διαδικτυακών εκπαιδευτικών τόπων

Στο διαγωνισμό διαδικτυακών εκπαιδευτικών τόπων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σχολικό έτος, οι διακριθέντες ανά κατηγορία είναι οι εξής:
.....
Κατηγορία 1 (Ιστοσελίδες Σχολικών Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου)

  • Πρότυπο Ειδικό Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου (1η θέση)
  • 2ο 9/θ Πρότυπο πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου (2η θέση)
  • 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου (3η θέση)
  • Ροδίων Παιδεία (4η θέση)
  • Δημοτικό Σχολείο Μαριτσών (5η θέση) 
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στις 11:00πμ στο ΑΚΤΑΙΟΝ
....
Συγχαρητήρια σε όλους τους διακριθέντες και στους συμμετέχοντες.


Παύλος Κεφαλάκης
Υπ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δωδεκανήσου
Δ/νση Β'θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
www.2opeiramatiko-rodou.eu 


















Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Βραβεύσεις από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί το ποικίλο και σύνθετο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, με τίτλο «Βιβλιοπεριπέτειες», με σκοπό την ανακάλυψη της γοητευτικής διαδικασίας της ανάγνωσης και τη φιλαναγνωσία! Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές μας  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους παρακάτω διαγωνισμούς:



  1. 7ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες»
Για μαθητές/τριες Γ’ τάξης Δημοτικού
Με αφορμή το βιβλίο «Τα παραμύθια της μουσικής» της Λίλης Λαμπρέλλη και συ-γκεκριμένα την ιστορία «Ο ψαράς και η γοργόνα» τα παιδιά καλούνται να γράψουν τη δική τους ιστορία που αφουγκράστηκαν από ένα κοχύλι σε κάποια παραλία

2. Για μαθητές/τριες ΣΤ’ τάξης Δημοτικού
Με αφορμή το βιβλίο «Το παλιόπαιδο» της Αγγελικής Δαρλάση τα παιδιά καλούνται να γράψουν τη δική τους ιστορία συνεχίζο-ντας το παρακάτω απόσπασμα του βιβλίου: «Ακολουθώντας το παράδειγμα του Χοσέ Αντόνιο, άρχισε μαζί του να αναζητεί φτωχά, θλιμμένα παιδιά για να παίξουν και σε άλλες ορχήστρες – γιατί από εκείνη την ορχήστρα δημιουργήθηκαν κι άλλες, πολλές ορχήστρες. Άρχισε να αναζητεί όσο το δυνατόν περισσότερα… παλιόπαιδα…..». Οι συμμετοχές των παιδιών από Γ’ έως και Στ’ τάξεων στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες» θα είναι ατομικές. Θα δοθούν τρία Βραβεία και τρείς Έπαινοι σε κάθε τάξη.
Βραβεύτηκαν οι παρακάτω μαθητές του σχολείου μας:
Α) Ρίζος Νικόλαος, Γ΄ τάξη-Βραβείο
Β)   Κυμπάρη Νικολέτα    Γ΄ τάξη, Έπαινος

Γ) Καρκαλή Φωτεινή-Τσαμπίκα, Στ΄τάξη-Έπαινος


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  • Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015: "Γιορτή Παιδικού Βιβλίου - Βιβλιοπεριπέτειες" Απονομές βραβείων και επαίνων στους μαθητές και στις μαθήτριες, που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που προκήρυξε το Κέντρο μας. Οι απονομές θα γίνουν από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους συγγραφείς. Θα πραγματοποιηθεί διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά από τις Εκδόσεις Πατάκη. Παράλληλα θα λειτουργεί Έκθεση Βιβλίου!!! Τόπος διεξαγωγής: Ροδίνι, ώρα έναρξης: 11.30.

Σας περιμένουμε όλους, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και όσους αγαπούν τη Λογοτεχνία, να γιορτάσουμε μαζί με έξι από τους σημαντικότερους Έλληνες και επτά από τους σημαντικότερους Τούρκους συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!!!!
Ευχαριστούμε πολύ.
Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Πρωτιά στην ομάδα του σχολείου μας!!! 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ- Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Μετά το επιτυχημένο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι , ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Παιδείας, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα στο Σκάκι για τη Ρόδο του 2015. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Δημοτικά και Γυμνάσια της Ρόδου, με τους αγώνες να ξεκινάνε την Κυριακή 22 Μαρ 09:00 στο χώρου του 17ου Δημοτικού σχολείου στην Μέγγαβλη.  Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε αναμετρήσεις των τεσσάρων σκακιέρων με την τέταρτη σκακιέρα να είναι υποχρεωτικά κορίτσι, για 5 γύρους και ελβετικό σύστημα εκτός και αν είναι μικρός αριθμός οπότε θα έχουμε σύστημα πούλ (όλοι με όλους ή τριπλές συναντήσεις), με χρόνο σκέψης  15 λεπτά και  πρόσθετο 10 δεύτερα για κάθε κίνηση. Οι Αγώνες θα γίνουν σε δύο ομίλους, ένα για τα Δημοτικά και ένα για τα Γυμνάσια, και την ανάδειξη του σχολείου Πρωταθλητή Δημοτικών και Γυμνασίων της Ρόδου αντίστοιχα.
Η τελετή λήξης και οι βραβεύσεις όλων των συμμετεχόντων θα γίνει την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο και περί  την 15:00 το μεσημέρι.










Πρωτιά στην ομάδα του σχολείου μας!!!  1ο ΒΡΑΒΕΙΟ
Αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα: Ρούσο Σταμάτη(ΣΤ), Καραγιάννη Γιάννη(Δ), Ρούσο Αντώνη (Δ) και Καστανάκη Ελευθερία(Β) και ιδιαίτερα στο Γιάννη Καραγιάννη για την πρωτοβουλία του να οργανώσει τη σχολική ομάδα!

Ατομικό σχολικό Πρωτάθλημα Ρόδου 2015 (14-15 Μαρ)

Ολοκληρώθηκαν οι Ατομικοί Σχολικοί Αγώνες Σκάκι της Ρόδου, με συμμετοχή από όλα τα Νήπια, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια  του νησιού μας που συνδιοργάνωσαν ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» και το Δημοτικό Διαμέρισμα Πεταλουδών στο κλειστό της Κρεμαστής το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρ 2015 .
Οι 130 μαθητές που πήραν μέρος, αγωνίστηκαν κατά σχολική τάξη προκειμένου να αναδειχτούν οι πρωταθλητές Ρόδου στην κάθε κατηγορία.
Παρόντες στις απονομές εκτός από τους γονείς, ήταν  πολιτικοί – βουλευτές του τόπου μας  , πανεπιστημιακοί και άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά και οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον «Ιππότη», ενώ στο χαιρετισμό τους ανέδειξαν το έργο του ομίλου και την αξία του σκακιού στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το ΔΣ του ομίλου ευχαρίστησε όλους του παριστάμενους γονείς, μαθητές, τους βουλευτές και πολιτικούς μας τους πανεπιστημιακούς αλλά και όσους ασχολούνται με τα κοινά,καθώς και όλα τα μέλη του ομίλου που αφιλοκερδώς συνδράμουν κάθε φορά στις διοργανώσεις του ομίλου.
Τέλος τονίστηκε ότι οι πρώτοι κάθε κατηγορίας προκρίνονται στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα γίνει στις 4 Απρ 2015 στην  Ερέτρια και θα πριμοδοτηθούν από τον όμιλο το ποσό που αναλογεί  από τα έσοδα του τοπικού σχολικού πρωταθλήματος.

Αξίζουν...Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!!










Στ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Τελική Κατάταξη


Κατ.
Όνομα
1
Ρούσος Σταμάτης




Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Τελική Κατάταξη


Κατ.
Όνομα

8
Καραγιάννης Ιωάννης



B ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Τελική Κατάταξη


Κατ.
Όνομα

5
Καστανάκη Ελευθερία



Σάββατο 7 Μαρτίου 2015